duminică, martie 07, 2010

Romanii joaca in filme de Oscar pentru nemti


Filmul german "The White Ribbon" sau "Das Weisse Band, Eine Deutsche Kindergeschichte", care a primit doua nominalizari la Oscar si este regizat de neamtul Michael Haneke, are in distributie trei romani, frati, originari din Galati.
Fratii Dragus, Maria-Victoria - 15 ani, Paraschiva - 8 ani si Iosef - 12 ani se pare ca vor sa ajunga cu adevarat vedete. Acestia nu sunt la prima lor experienta pe ecran, ci au mai jucat in filme si seriale TV din Germania, dar se mandresc ca sunt romani.
"Banda alba", cum este tradus la noi, e o pelicula alb-negru si este nominalizat la categoria „Cel mai bun film strain" si la „Cea mai buna idee cinematografica a anului".
Povestea misterioasa a filmului descrie societatea si viata de familie intr-un sat din nordul Germaniei chiar inainte de primul razboi mondial. Potrivit regizorului Haneke, este un film despre „originea oricarui tip de terorism, fie ca este vorba de natura politica sau religioasa".
Filmul „The White Ribbon" a avut premiera la a 62-a editie a Festivalului de Film de la Cannes in mai 2009 si a castigat Palme d'Or. Acest lucru a fost urmat de comentarii pozitive si de mai multe alte premii majore, inclusiv din 2010, Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun film strain.

Un comentariu:

  1. da ce zici de asta? :P
    http://www.youtube.com/watch?v=IAqej4v6WCc&feature=player_embedded#

    RăspundețiȘtergere