miercuri, martie 24, 2010

Mile Carpenisan


Din pacate numai trecerea in nefiinta a unei persoane ii stabileste valoarea pe care a avut-o cat a trait. Atunci apar regretele si aprecierile din partea unor indivizi care pana atunci au fost total "neatenti" fata de rezultatele si meritele deosebite din timpul vietii pe care le-a avut persoana in cauza. Nu-i ridicam in slavi cat sunt in viata, nu le aratam pretuirea noastra, dar ii incununam dupa ce au murit. Mai are vreun rost, oare, ma intreb, aceasta incununare? Cate exemple de cantareti, de actori am avut si n-am invatat nimic din asta? N-am invatat sa le vedem meritele. Le-am ignorat talentele cat timp au fost printre noi si apoi ne-a parut rau ca au disparut. I-am plans si regretat.Ramanem la acelasi grad de primitivism si indiferenta.
Un asemenea exemplu este si Mile Carpenisan. Un jurnalist curajos, care a muncit pe branci zece ani, si-a riscat viata la locul de munca mai mult decat oricine altcineva, s-a dedicat trup si suflet meseriei, pentru un scop nobil: acela de a ne informa pe noi romanii. Si cum a fost rasplatit?
Intr-adevar se stia ca e unul dintre cei mai buni corespondenti de razboi alaturi de Adelin Petrisor, Cristina Liberis si altii, si e posibil sa fi fost remunerat pe masura. Dar cu siguranta nu asta ii aducea satisfactie. Satisfactia ii venea atunci cand realiza un material inconfundabil, ferindu-si capul de gloante. Mile Carpenisan a fost inaintat post-mortem la gradul de sublocotenent de catre ministrul Apararii Nationale, in semn de inalta apreciere a contributiei la cresterea prestigiului Armatei Romaniei, prin informarea onesta si oportuna a opiniei publice despre faptele de arme ale militarilor romani aflati in diferite misiuni. Presedintele Romaniei, Traian Basescu l-a decorat astazi cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" in grad de Cavaler. Si ce daca?
Jurnalistul Mile Carpenisan a incetat din viata luni, la doar 34 de ani, dupa ce fusese mai multe zile in coma. El era internat de cateva zile la Spitalul Judetean Timisoara, dupa ce suferise un blocaj renal si un soc septic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu