joi, martie 11, 2010

"In gura presei" si "Dan Diaconescu in Direct"- cele mai violente emisiuni


Studiul recent facut de CNA cu sprijinul UNICEF-Romania a dat verdictul: Emisiunea "In gura presei", difuzata de Antena 3, este cea mai violenta emisiune de divertisment si pamflet, iar "Dan Diaconescu Direct" de la OTV este cel mai violent program de dezbateri.
Badea deja s-a speriat aseara de propria sa violenta, iar Dan Diaconescu a devenit
cu siguranta si mai mandru de performantele sale.
Lasand gluma la o parte, initiativa luata de
Ioan Dragan, directorul Centrului de Studii Media si Noi Tehnologii de Comunicare al Universitatii Bucuresti e una foarte buna, dar ma tem ca practic nu va ajuta la nimic si va ramane o simpla informatie. Tema studiului a fost "Reprezentarea violentei televizuale si protectia copilului".
Acum sa fim seriosi, ce poate intelege un copil de 13 ani daca se uita la emisiunea lui Badea sau de ce s-ar uita la Dan Diaconescu fara parintii langa el? Numai in acest caz apare adevarata problema: cand parintii incurajeaza copiii si ii lasa sa se uite la astfel de emisiuni. Deci adevaratul control sta in educatia parintilor si in alegerile pe care le fac acestia in propria casa. Pana la urma nu-i obliga nimeni sa nu schimbe postul si sa-si indrume copiii pe calea buna. Despre violenta din scoli si de pe strada ce mai putem spune atunci? Institutiile aferente au multe masuri de luat, dar se pare ca nu se intampla nimic si speram ca lucrurile sa se rezolve de la sine. Dar nu e posibil acest lucru fara o legislatie potrivita si fara pedepse aplicate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu