joi, martie 04, 2010

Basescu, moguliada si Bobby Paunescu


Profund afectat de moguliada din jurul sau, care a aruncat cu pietre de plush de dragul publicitatii, domnul presedinte, proaspat controlat de boli, a devenit oficial umbra financiara a lui Bobby Paunescu. Pana acum ii fusese doar un mentor subtil. Mult stimatul regizor, care a facut o singura alegere buna in viata sa, si anume, aceea de a casatori cu Barladeanca, face tranzactia saptamanii si preia de la Ringier publicatiile Evenimentul zilei si Capital. Nu de alta, dar domnul Basescu are nevoie de sustinere media si nu poate fara gura presei. Are nevoie de oameni pe care sa-i plateasca si sa-l pupe la comanda, dar sa fie si cu folos, ce doamne iarta-ma. Deci una peste alta ca sa intelegem mai bine, cand mai toate ziarele si publicatiile se inchid, Bobby Paunescu(B1TV) face afacerea vietii sale si investeste 200.000 euro ca sa-si faca Editura Evenimentul si Capital SRL, dupa cum ii spune acum cu numele. Se pare totusi ca suma declarata in Monitorul Oficial la incheierea tranzactiei e una pura fantasmagorica, deoarece realitatea este confidentiala dupa cum sustine chiar Paunescu. Potrivit unor informatii publicate pe site-ul http://www.paginademedia.ro/, valoarea tranzactiei ar fi de peste 8 milioane de euro . Potrivit aceleiasi surse, in urma cu cativa ani, Sorin Ovidiu Vantu ar fi oferit 30-35 de milioane de euro pentru a cumpara doar Evenimentul zilei, dar Ringier nu a dat curs ofertei.
Am vazut recent un interviu cu Bobby Paunescu, in care declara ferm si raspicat ca nu exista o perioada mai buna pentru a face investitii in presa. Ca totul e ieftin, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara peste cativa ani. Deci domnul Paunescu are mult timp la dispozitie...
Dar sa nu omitem faptul ca domnul Paunescu are si un colaborator de incredere in toata afacerea aceasta si anume, pe Claudiu Alexandru Serban, care detine doar 10% din capitalul societatii, dar care a fost numit administratorul unic al celor doua publicatii pe o perioada de doi ani.
Pe mine nu m-ar mira ca "Nasul" (Radu Morar) sa primeasca o functie de conducere pe undeva. Nu cred ca in afara de emisiunea lui, mai exista altceva in B1TV care sa aduca bani momentan. Iata afacerea perfecta...

2 comentarii:

  1. Ar mai fi si Urania labe unu tv. Restul e tacere.
    Nasul ar putea veni sef la tvr. Nu?

    RăspundețiȘtergere
  2. E Urania e cu descantecele, dar n-o ia nimeni in seama..Mi-e ca se baga parlitu de Calinescu, nu de alta da am senzatia ca "linge" bine.

    RăspundețiȘtergere