luni, martie 01, 2010

Basescu si Obama la control medical


Cu toate ca in ultima vreme in presa s-a tot speculat ca lipsa aparitilor domnului Traian Basescu ar avea legatura cu o stare de sanatate precara, recentul control pe care presedintele si l-a facut, vrea sa infirme orice posibile zvonuri.
Traian Basescu a fost sambata la Spitalul Militar Central pentru controlul medical general, pe care si-l face anual.
Initial, se vehiculase ca presedintele si-a facut niste analize pentru tiroida, cu care avusese niste probleme in 2007, cand i-a fost extirpat, lobul drept tiroidian, sub anestezie generala, interventia desfasurandu-se la Spitalul Militar Central fara incidente anestezico-chirurgicale.
Conf. dr. Aurelian-Emil Ranetti, director-comandant al Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central "dr. Carol Davila" a declarat ca el nu poate infirma si nici confirma faptul ca presedintele tarii s-ar afla internat. "Tinand cont de noua pozitie pe care o ocup, eu nu pot oferi astfel de informatii, cel mai bine va adresati luni biroului de presă. Va rog frumos sa nu imi mai puneti astfel de intrebari", a mai spus medicul.
Pe doua bloguri apartinand unor jurnalisti, www.sutu.ro şi www.pesurse.ro, au aparut duminica informatii conform carora presedintele Traian Basescu se afla internat fie la Spitalul Militar Central, fie la Spitalul Victor Babes.
Presedintele Traian Basescu are programate in luna martie vizite oficiale in Kazahstan (2-3 martie) si Japonia (9-11 martie).

Si presedintele Barack Obama si-a facut controlul de rutina

Dupa primirea rezultatelor de la analize, doctorii i-au recomandat presedintelui SUA sa se lase de fumat.
In buletinul medical, se arata ca Barack Obama este "apt de muncă", dar trebuie sa lucreze la scaderea colesterolului si, neaparat, sa se lase de fumat.
In SUA e obligatoriu ca rezultatele analizelor presedintelui sa fie facute publice, spre deosebire de tara noastra, unde cateva declaratii facute de presedinte sau de medicii acestuia pot furniza informatii presei si implicit, cetatenilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu