miercuri, martie 10, 2010

Geoana se agata de frunza uscata din pomul inghetat


Personajul politic Mircea Geoana a devenit un biet pion dat la o parte in PSD, pentru ca a vrut sa-si serveasca proprile interese si nu pe cele ale partidului. Punctul culminat a fost atins cu siguranta in momentul infrangerii la alegerile electorale in fata lui Basescu. De atunci Geoana, prin deciziile haotice pe care le-a luat si prin modalitatea in care a vrut sa reformeze partidul, impunandu-si general proprile pareri, a pierdut teren si si-a facut multi dusmani.
In ciuda faptului ca e perfect constient de situatia in care se afla, ca exista posibilibilitatea sa piarda si Senatul, Geoana considera, si in cazul de fata, ca e vorba numai de acapararea totala a puterii de catre grupul lui Basescu.
Cu privire la functia pe care inca o mai detine in Senat, Geoana a vorbit ieri de varianta solicitarii unui nou punct de vedere de la Curtea Constitutionala asupra cererii de revocare de la presedintia Senatului, insa a refuzat supunerea la vot in baza unei decizii a Curtii. De ce? Pentru ca legal nu exista posibilitatea revocarii unui presedinte de Camera decat de catre grupul care l-a propus. Despre toata agitatia pe care o propun cei de la PDL, in jurul subiectului demiterii lui de la presedintie, Geoana considera ca Senatul s-ar indreapta astfel catre un blocaj pe termen mediu si lung, pentru ca o decizie a Curtii nu poate fi supusa la vot si sunt atat de multe alte prioritati in agenda actuala. Asadar Geoana se leaga de frunza uscata din pomul inghetat. E singur cu ideile sale gresite pe care nu i le poate sterge nimeni. Si spera, spera cat cuprinde in stil american chiar.
E si mai trist faptul ca presedintele Senatului mai spera totusi ca Basescu sa cedeze sub o forma sau alta si sa nu-si duca pana la final mandatul de cinci ani. Se pare ca si dansul crede ca presedintele ar suferi de vreo boala incurabila, dat fiind faptul ca buletinul sau de sanatate nu a fost facut public. Insa legislatia noastra difera de cea americana si nu include aceasta prevedere. Cine sa fie de vina?
In rest, acum se da de partea lui Ponta, pe care vrea sa-l sustina cu experienta sa bogata si spera ca la urmatorul mandat prezidential, PSD-ul sa preia fraiele puterii, eventual intr-o coalitie cu PNL-ul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu