luni, martie 15, 2010

Mihai Bendeac- intre nemultumiri si declaratii soc


Mie personaju' Bendeac nu mi-a placut niciodata si continua sa-mi displaca cu aceeasi intensitate. E un actor bun n-ai ce zice, super talentat cand e vorba de emisiunea pe care o face si de textele pe care le scrie, dar daca deschide gura in timpul liber nu prea e frumos-mirositoare.
Si mai ales de cand s-a imprietenit masiv cu dezechilibratul de Badea, cu care nu vreau sa ma gandesc cat a barfit redactia de la Prima, si pe fostii sai colegi, cu Gadea si cu mai stiu eu care. Ce vreau sa spun mai exact e ca un actor trebuie sa se respecte, sa respecte meseria pe care o are, si sa nu se bage in declaratii mizerabile, despre oameni mizerabili. Nu e normal ca un actor sa fie implicat in tot felul de scandaluri sexuale, cu actrite porno si mai stiu eu ce panarame neoficial declarate. Iar apoi sa vii cu declaratii de genul: "Sunt satul de tarfele din muzica romaneasca"? Pai nu prea se potrivesc. E contradictorie situatia. Si prin astfel de declaratii iti atragi foarte multi dusmani. Sau merita sa-ti faci publicitate prin asemenea declaratii? Nu cred ca e cazul. Despre Bendeac presa nu scrie in ce piese a mai jucat si cat de buna i-a fost reprezentatia, ci pe cine a mai injurat sau ce declaratie soc a mai facut. Asta ar trebui sa-i ridice niste semne de intrebare. Pe Badea il inteleg ca se cearta cu toata lumea, pentru ca el cu asta se ocupa. E in gura presei si implicit se baga in gura tututor. E si urat si iubit, si scuipat si lins. Si e adevarat ca ii aduce foarte multi bani mogulului, pe niste costuri de productie infime. Dar de ce si-ar dori si Bendeac un public atat de divers? Pentru mai multi bani? Ar fi un gest lipsit de scrupule.
Mai nou, ambitia lui Bendeac a fost sa demonstreze in emisiunea lui, ca il poate ironiza liber si necenzurat pe mogulul, pentru care lucreaza, Voiculescu, si ca nu a fost cazul sa intre in curentul "antibasescu" specific antenistilor, pentru a fi acceptat in gasca. Asa cum vrea sa sublinieze si pe blogul sau, dansul se poate exprima asa ii pofteste inima in emisiunea lui, nefiind nici pasionat, nici obligat sa adopte sectiunea umor politic. Ceea ce e de admirat, dar nu asta face din Bendeac un personaj mai de apreciat si mai respectat. E inca o chestie pe care a imprumutat-o de la pamfletarul Badea, care se ia de mogul, dar care il slujeste cu fidelitate de atatia ani. Dar sa nu uitam ca Mihai face o emisiune de divertisment si nu una cu iz politic.
La recenta nelamurire si nemultumire pe care o are vis-a-vis de numerosul public de cocalari, pe care il are in Bucuresti si care il hartuiesc la fiecare aparitie publica, iar de care in provincie se pare ca e scutit, Bendeac as putea sa-si dea singur raspunsul potrivit: raitingul mare la emisiune si-l face de la cocalarii bucuresteni si tot ei sunt cei care ii citesc declaratiile soc prin tabloide. Trebuie sa se adreseze altui gen de public si sa adopte un umor mai inteligent daca vrea sa scape de cocalari.

4 comentarii:

  1. Esti o persoana foarte inteligenta si te citesc. in unele privinte ai dreptate, in alte privinte te inseli grav. Dar nu ma supar, caci nu te inseli intentionat, din rautate. Discutia e complexa... Ar trebui sa-ti explic multe chestii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar n-ar fi mai potrivit sa-mi lamuresti tu privintele in care ma insel grav, raspunzandu-mi la cateva intrebari?

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu dau interviuri pana in iunie...

    RăspundețiȘtergere
  4. nici nu e cazul de interviu pentru ca eu nu sunt jurnalista.

    RăspundețiȘtergere