miercuri, iunie 24, 2009

Lacrimi de copil


Pamantului ii era sete azi mai mult ca oricand. L-a rugat pe Dumnezeu sa-l ude. Dumnezeu era trist din cauza oamenilor care il suparasera cu pacatele lor. Multi dintre noi au uitat sa se caiasca pentru proprile greseli. Dumnezeu a plans si a udat Pamantul cu lacrimile Lui.
O ploaie dulce, de vara, ca un planset de copil.
Am stat in ploaie si am privit spre cer. Gri spre negru, suparat si mahnit. Stropi mari, setosi si razbunatori. Mi-a placut la nebunie. Nu mi-era frica de nimic. Tunetele si fulgerele ma ocoleau. Zgomotul ploii parea un ticait constant de picaturi egale intre ele. Se intreceau sa cada, sa atinga Pamantul. Nu mai fusesera pe Pamant niciodata si stiau ca viata lor va dura doar pana la aterizarea pe sol. Dumnezeu a plans ca un copil. Sincer si din suflet. Pentru noi, niste pacatosi insensibili si indiferenti.
Stiam de tristetea Creatorului, dar eu in fericirea mea de om nu puteam sa nu ma bucur de ploaie. Ma jucam, alergam, ma opream si priveam in gol in timp ce picaturile ma atingeau usor. Imi pare rau ca pacatele nu pot fi stelute de praf ce pot fi prinse de picaturile de apa si aruncate in departari. Brusc m-am intristat. Ploaia se oprise, iar eu ramasesem in mijlocul strazii, intrebandu-ma de ce s-a oprit. Ceva s-a intamplat acolo Sus...

3 comentarii:

  1. L-ai inveselit pe Dumnezeu.Copiii sunt singurul lucru , cred , care il mai inveselesc pe Dumnezeu in ziua de azi , in rest "Dumnezeu cu mila.."

    RăspundețiȘtergere
  2. "Ceva s-a intamplat acolo Sus...";probabil ca Dumnezeu a zambit vazand surasul inimii tale de copil inocent,bucuria cu care primeai mangaierea lacrimilor LUI sau gingasa iubire prin care-ti doreai ca pacatele sa fie"stelute de praf ce pot fi prinse de picaturile de apa si aruncate in departari. "...si eu ma bucur de ploaie...imi intind bratele,le las sa se umple de iubirea ce se revarsa din cer,ma bucur de candoarea atingerii ei,ridic privirile spre cel ce-o lacrimeaza incercand sa gasesc calea ce duce la EL apoi rostesc suav:Iubesc ploaia...ea vine din cer...vine din TINE... sa ai o zi frumoasa Simona...

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc pentru gandurile voastre frumoase:)

    RăspundețiȘtergere