duminică, iunie 21, 2009

Bookfest


Se pare ca toata lumea scrie despre Bookfest. Inseamna ca are despre ce sa scrie. M-am gandit ca nu pot sa fac abstractie nici eu de subiect. Am dat si eu ieri o raita prin targ. Mi-a placut. Am vazut oameni interesati de carti. Frumos. Am avut o satisfactie. M-am bucurat pentru ei ca sunt interesati si ca sunt acolo. Unii plecau cu pungile pline de carti. Felicitari. Poate tot raul e spre bine de fapt in lume, iar calitatea e gata sa iasa. Sa speram. O asteptam cu totii, acei carora nu ne place lumea asta care se vede la tv si pe strazi. Imi venea sa le multumesc pentru alegerea facuta. Sa mi se auda vocea in difuzor. Va multumesc. Multe pagini rasfoite de oameni. Parca simteam ceva in aer. Cand am iesit mi se parea ca e deja alta atmosfera, ca am revenit intr-un loc care nu-mi place, respingator. Parca aterizasem pe taramul prostiei. As spune ca prostia a coclit in ultima perioada si a inceput sa puta. Poate e si de la caldura. La iesirea din targ parca nu se simtea clar definit acest sentiment de prostie si kitch inconjurator. Mai vedeam inca oameni cu pungi pline de carti. Asta facea tranzitia parca.
Era si Oana Pellea printre carti. Nu la standul Humanitas, unde pe raft se afla si prima ei carte recent publicata, Jurnal 2003-2009, ci printre cartile altor autori. Probabil ca daduse deja o sesiune de autografe si isi prezentase cartea. Mi-e drag de Oana Pellea. Are un suflet foarte frumos si e un om de valoare al Romaniei. Mai am 50 de pagini si ii termin cartea. O sa va spun mai multe atunci despre gandurile ei bune din carte. Mi-am scos foarte multe citate, ceea ce inseamna ca au fost multe idei si expresii care mi-au placut.
Am mai vazut si cartea lui Florin Piersic Jr pe raft la Humanitas, care se numeste Opere cumplite, volumul 1. Din ce am rasfoit, ramane fidel stilului ce-l caracterizeaza pana acum. Scrie cu litere mici totul si se fereste total de pudibonderii si perdele. O sa-l citesc la un moment dat. Nu l-am vazut la targ, desi trebuia sa apara pe acolo la ora la care ajunsesem eu, tot ca sa-si prezinte intaia sa lucrare. Asa scria in program.
L-am ascultat un pic pe Bleont, care vorbea si ii lauda audiobook-ul lui Cartarescu alcatuit din patru cd-uri intitulat Travesti. Nu-mi place Cartarescu, iar Bleont vorbea prea dezinvolt despre sex si despre cum priveste el tema asta care inca pare subiect tabu la noi in tara. Bleont e un bun actor. N-am mai stat. Oricum mi-a placut la targ si ma bucur mult ca am reusit sa-mi inving lenea de week-end si sa ma duc pana acolo. Cu drag. Mai vreau targuri de carti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu