duminică, mai 24, 2009

Parada gay


Un apel la toleranta facut public, venit din partea unor persoane neintelese de nimeni si hulite de o mare majoritate a romanilor din cauza orientarii sexuale. Asta a fost parada gay. Vor doar o recunoastere oficiala a relatiilor pe care le au. Nu e de condamnat asta si de aratat cu degetul. Intr-un stat democratic cred ca asta s-ar putea accepta.
Nu pot sa spun ca le iau apararea din toate punctele de vedere, dar in Romania au parte de un tratament prea homofob, anarhist si comunist. Perioada asta de tranzitie in care ne aflam, de dupa revolutie, parca nu se mai termina. Mentalitatile romanilor nu pot fi schimbate. Adica se duc ei in Germania si se casatoresc sau in Olanda, de romani de-ai nostri vorbesc si ajung acasa si nu mai sunt casatoriti? Pai cum vine asta? Stau si ma uit ca avem o societate care o condamna pe Raduleasca ca s-a combinat cu Otil, care e cu 10 ani mai mic. Si asta e la fel de nepermis. Acelasi iz de mentalitate si aici. Ce sa mai vorbim de gay si lesbiene.
Recunosc ca am avut curiozitatea sa cunosc gay si sa testez daca ii pot intelege. Ba chiar am fost in cluburi de gay gen Purple, Queens. Nu pot sa zic "da, mi-a placut ce am vazut". Nu. E trist. Pana si cand se distreaza si se simt bine li se observa frustrarea de a fi gay. Sunt niste persoane hipersensibile, care au senzatia ca totul are legatura cu ei, ca toata lumea ii barfeste sau comenteaza pe seama lor. E un mod si asta de a fi in centrul atentiei, dar din pacate negativ. Din hipersensibilitate rezulta multe calitati, dar nu vreau sa fac acum un portret gay asa detaliat. Mie mi-e mila de ei. Pur si simplu se simt atrasi de persoane de acelasi sex cu ei.
O mare majoritate dintre ei se naste cu aceasta orientare sexuala si se pare ca explicatia ar fi legata de o reactie imuna din corpul mamei in timpul careia s-ar secreta anticorpi "anti-barbati" care ar actiona asupra zonei din creierul fetusului in care urmeaza sa se faca diferentierile sexuale, sustin studii recente facute de niste americani. Iar restul, de cele mai multe ori sunt bisexuali, dar in orice caz orientarea le e data de unele evenimente care le-au marcat viata lor sentimentala.
In schimb cu ce nu as fi acord e legat de dreptul la adoptie pentru aceste cupluri. Nu vad bine o situatie de astfel de gen in care sa creasca un copil. Mi se pare o idee de neconceput. E ceva nefiresc si de neacceptat.
( Mentionez ca sunt f hetero)

Un comentariu:

  1. 1. Gay si lesbienele nu manifesteaza pentru o recunoastere oficiala a relatiilor pe care le au, nu este vorba aici de a spune populatiei ca exista gay si ca trebuie sa acceptam acest lucru. Pur si simplu isi cer drepturi egale, ca oricare alt cetatean roman. Drepturi pe care de altfel Constitutia romana le garanteaza prin interzicerea discriminarii.

    2. Iti pun o intrebare: care este diferenta intre un gay sau o lesbiana care are un copil cu un heterosexual, dar pe care il creste impreuna cu partenerul de acelasi sex, si un cuplu gay care recurge la adoptie?

    RăspundețiȘtergere