joi, decembrie 18, 2008

Oameni simpli si de valoare

Analizam ca de obicei lumea care trecea pe langa mine si incercam sa citesc gandurile oamenilor in ochi. In putinele momente in care mai am chef sa comunic si sa mai cunosc pe cate una altul, fac comparatie intre oameni si incerc sa ma decid care merita mai multa atentie. Bunatatea e un lucru care ma cucereste instantaneu la cineva si mai ales acea bunatate care se citeste in coltul ochilor cand omu zambeste sincer. Ma duceam ca de obicei la o biblioteca la mine in cartier, unde bibliotecara e o femeie admirabila de o cultura desavarsita, fericita si implinita cu ce are. Pe langa unele carti despre care am vorbit, si unde se vedea clar ca femeia stie despre ce vorbeste, mi-a povestit aproape toata viata ei de femeie singura care a invatat sa se bucure de lucruri marunte care o fac sa zambeasca si sa le doreasca si altora. Acest exemplu de viata simpla, delicata, intr-un frumos miros de carti vechi le da o mare palma peste fata multora dintre noi. Cred ca exista oameni care stiu sa traiasca, care gusta fiecare clipa cu bucurie, indiferent de esenta lui si care multumesc pentru viata data.
Mai cunosc o persoana care ma face sa zambesc cand o vad, o vanzatoare la un magazin non-stop care lucreaza de peste 6 ani in acest post si care isi pastreaza amabilitatea si dragalasenia indiferent de omul pe care il are in fata.
Acesti oameni poate se descurca destul de greu in viata si au suferinte pe care au invatat cu maiestrie sa le ascunda altora si poate lor insele.
ASA CA SFATUL MEU ESTE SA IUBITI OAMENII CU INIMA CALDA, CU SUFLETUL CURAT SI CU O MARE CALITATE ACEEA DE A STI SA FIE OAMENI!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu