duminică, septembrie 27, 2009

Legalizarea prostitutiei?Droguri?


M-am cam saturat sa aud in jurul meu mai mereu "fii mai toleranta cu oamenii", "tre' sa intelegi si tu...ca treaba e asa si pe dincolo", "ce naiba, simona?" Zilele astea am trecut de mai multe ori pe la green hours. Daca tot a trecut vara si parca n-am apucat sa ma bucur de ea cum trebuie, am zis sa mai casc gura la inceput de toamna prin vreo terasa. Si uite asa, in una din seri ma intalnesc cu un prieten bun, care mi-e foarte drag si cu care am cele mai mari contradictii de pe lume. Una din persoanele care ma face intoleranta, e acest individ. Discutia a pornit de la legalizarea consumului de droguri usoare si a prostitutiei. Hai sa spunem ca sa fumezi un joint linistit la o terasa, fara sa te intrebe cineva ce ai in mana e un lucru bun. Asta nu strica nimanui dupa parerea mea. Nu e nimic grav in asta. E ok. Se intampla oricum si nu se ia nimeni de tine pentru iarba. Poate rar de tot sa atragi atentia cu asta. Din punctul meu de vedere ca sa poti legaliza aceste chestiuni, ai nevoie de o justitie foarte buna, care sa controleze toate mediile de trafic, situatia sa fie sub control, sa existe o masura. In Romania justitia e la pamant si cine stie cat timp de acum incolo va mai fi asa. Deci e penibil intr-o tara ca a noastra, sa fie legalizate aceste droguri usoare sau prostitutia. Chiar nu sunt impotriva sistemului. Se lupta deja singur cu proprile idiotenii pe care le are de respectat.
Legalizarea prostitutiei mi se pare o si mai mare prostie. E suficient ca o individa sa aiba SIDA ca sa transmita la alti 20 in cateva zile sa zicem. Hai sa fim seriosi. Cate prostituate se vor duce sa-si faca analizele toata ziua buna ziua si sa se protejeze pana in urechi, doar de dragul statului? Va ramane pe la colturi acea individa care are Sida, lucrand de bunavoie. E de ajuns sa existe ea. Pai daca clientul vrea fara, ce-i face statul? Si se mai pune problema de nivelul prostitutiei. La oras o mai fi cum o mai fi, dar curva satului ce naiba o sa faca cu atata control? Deci statul vrea sa fie proxenetul. Nu cred ca va merge. Suntem prea putini avansati ca sa luam decizii de genul acesta. E ca si cum am da cu deodorant pe transpiratie. Nu mai bine ne spalam oare mai intai si curatam mizeria si coruptia si apoi ne bagam in altele? Nu cred ca e cazul sa existe alte medii de coruptie in tara. Ar fi o colcaiala si mai mare. Trafic de droguri mult mai mare si tot felul de alte probleme.Iar Basescu e in stare in momentul de fata sa ia orice masuri ca sa atraga atentia tuturor categoriilor de varsta pentru a fi votat la alegerile care urmeaza in curand.

3 comentarii:

  1. Bună metafora cu "deodorantul peste transpiraţie". Exact asta se face de vreo 20 de ani pe la noi şi tare mi-e că o să devină o tradiţie populară.
    Cineva (nu spui cine, las să se înţeleagă) bănuieşte un boom economic odată cu legalizarea ăstor două (ser)vicii dar fără a intui în totalitate implicaţiile (exact cum le-ai descris tu).
    Cât despre nea Băse... n-are să mai pupe dânsul încă un mandat.

    RăspundețiȘtergere
  2. eu cred ca pupa inca un mandat direct pe buze:) si altii pe el in fund dupa aceea, desi nu mi-as dori asta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Simona, om trăi şi om vedea căci ce altceva suntem înafară de spectatori la tragi-comedia asta reprezentată cu mare fast de viaţa politică românească? Eu am încă speranţa că nu va mai fi chiar cum a fost, but who knows?

    RăspundețiȘtergere