miercuri, septembrie 09, 2009

Agitatie in jurul lui Basel


Nimic nu mai conteaza, scopul scuza mijloacele, Basescu intre romi, azi, la Costesti. Dna Basescu in costum tiganesc. Ma tem ca romii, o sa tina cu PSD-ul, domnu Basescu. Parca e o regula. Nimeni nu a vazut asta? Non sens pentru aparitia de azi in acest caz.
Moment politic penibil Luni: "Basescu e posibil sa candideze la prezidentiale ca independent, sustinut insa de PD-L", anunta liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader.
In aceeasi zi, PSD-ul se ofuscheaza prin Dragnea la microfon si ii bate obrazul lui Basescu, cerandu-i sa-si asume candidatura. Rezultatul obtinut prin declaratiile de mai sus: multa reclama lui Basel. Si antireclama e tot reclama. In Basescu multi scuipa, dar multi vor fi si cei care il vor vota.
Oamenii s-au obisnuit cu Basel. Saraca, in pom, cum o fi, tara orice s-ar spune, de cand e Basel a evoluat intr-un fel. Au mai disparut niste indivizi din sistem, sunt niste dosare gata sa explodeze pe masa la ANI, probabil ca un santaj, daca lui Basel nu-i ies pasientele. Un adevar care va iesi la lumina candva. Criminalii de la revolutie nu vor fi uitati de istorie...Vor aparea pe niste liste la un moment dat.. Toate la momentul potrivit.
Orice s-ar spune, Basescu nu are de cine sa se teama la prezidentiale, parerea mea. Poate de Oprescu, ca de Geoana ma indoiesc ca ar avea motiv. Geoana nu are putere. Mai bine ar ajuta-o pe sotia dansului la strangerea de fonduri Crucea Rosie. Ar avea mai mut succes. PSD-ul a pierdut mult pentru ca nu a rezistat coalitiei dorite de Basel. Iarasi o miscare la care Basescu a avut de castigat in fata oamenilor. A incercat o varianta. Nu din vina lui nu a iesit. Basescu pare haotic in miscari, dar tare imi e ca va face sah mat si de data asta. Totul e de fapt bine calculat. Sa nu inteleaga cineva ca tin cu Basel. Nu tin cu nimeni. N-am votat niciodata si nici nu o voi face vreodata. Nu din iresponsabilitate, ci din maxima luciditate. Politica inseamna miscari fine, greu observabile, pe placul oamenilor, pro nevoilor firesti. Un ambalaj frumos al unui produs care te imbie sa-l cumperi. E posibil sa ne mai pacalim unii dintre noi. E omenesc sa gresim. Pe 15 septembrie Basel a stabilit ca va iesi la rampa sa tina un discurs oamenilor. Isi pregateste terenul. Il mineaza cu promisiuni. Singurul lucru pe care trebuie sa-l faca e sa scoata un pic tara din mocirla si sa puna mai multa paine pe masa. Se mai poate oare? Suntem datori pana in gat. La asta ne-a ajutat ca suntem in UE. La mai multe datorii. Se moare de foame. Curand Africa de Sud cred ca va incepe sa stranga bani pentru Europa. Lasand gluma la o parte, Turcan s-a apucat deja sa-i scrie discursul pentru 15, Domniei Sale, Presedintele. E deja la prima pagina, de zece ore o tot reciteste. In al doilea tur castiga Basescu. Tare mult as vrea sa ma insel...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu