joi, august 27, 2009

Impresii de la concert Madonna

Imbulzeala multa.
Aglomeratie extrema pe toate sensurile. Circulatia a murit.
17:30-20:30: Interval de acces la concert
21:00: DJ Paul Oakenfold si-a facut aparitia pe scena. Nerabdarea fanilor incepe sa se simta.Oakenfold nu e capabil sa intretina publicul si sa fie bagat in seama. O idee proasta din partea organizatorilor sa inceapa seara DJ Paul. Agitatie peste tot. Oameni nervosi care dau cu coatele si nu lasa pe nimeni sa treaca, diversi care se impiedica cu paharul de cola in mana si te racoresc fara sa vrei si multa, multa mizerie unde vezi cu ochii. Sticle si hartii. Publicul e deja plictisit sau enervat. Praf mult. Usoare huiduieli.
22:00: Diva isi face aparitia pe scena intr-o costumatie sexi cu fundul semiacoperit. Buna seara Bucuresti auzim dupa prima melodie. Melodii mixate, haos muzical. Un inceput de concert slab dupa parerea mea. Into the Groove, apoi Beat Goes On si Human Nature. O masina de epoca da o tura pe scena cu gasca de dansatori si cu Madonna.
22:15-22:30: Piesele She's not me, Holiday si o balada pe care n-o mai auzisem niciodata, probabil tot de pe albumul Hard Candy. Madonna incepe sa faca atmosfera. Isi mai schimba cateva tinute. Joaca diverse roluri. Publicul incepe sa danseze si sa-si faca simtita prezenta. Diva arata impecabil. Coregrafie admirabila. Multi dansatori care stiu de ce sunt pe scena. Miscari lascive, atitudine, un sarut cu o dansatoare. Madonna isi ia niste aplauze.
22:45: Moment Michael Jackson. Un dansator care ii imita coregrafia din Billie Jean. Frumos. Impresionant. Cateva cuvinte in onoarea lui MJ. Acest moment exista in toate concertele Madonnei de la moartea superstarului.
23:00-23:20 Miles away. La isla bonita cantata intr-o varianta speciala. Apare pe scena un grup gipsy care o acompaniaza pe Madonna in ritmuri evident tiganesti. Suna foarte bine. Madonna adora combinatia asta de muzica. Stiu ca la un moment dat avea chiar un roman in grup. La noi acasa banuiesc ca a adus romi de pe alte meleaguri ca sa nu apara discutii. Mult dans. Atmosfera. E apogeul concertului, punctul de maxima intensitate si ca ritm, dar si calitativ muzical. Discurs impotriva discriminarii tiganilor.
23:20-23-45: Regina marketingului mai schimba cateva tinute. Pareau Karl Lagerfeld desi nu sunt foarte sigura. You must love me. Get stupid. 4 Minutes. Like a prayer. Frozen. Open your heart. Ray of light. Suna bine tot ce canta. Nici nu poti sa-ti dai seama daca e pozitiv sau negativ. De fapt poti. Madonna a cantat pe bune draga. Concertul il incheie fara bis cu Give it to me. Un concert care merita vazut. Show a la Madonna. Un public pretentios, deloc receptiv, foarte dificil de scos din imobilitate. Diva nici macar nu si-a dat silinta. Biletele deja fusesera cumparate.
23:50 Buluceala la iesire. Taxiuri nu gaseai, nimic nu se mai nimerea. Madonna sustinuse un concert la Bucuresti.

3 comentarii:

  1. Balada absolut geniala. Imi pare rau ca suntem un popor de incuiati mintal, duduia a facut un spetacol care si-a meritat banii.

    RăspundețiȘtergere
  2. mi-a placut concertul, dar organizarea a lasat de dorit... si romanul tot roman, in spatele meu unul fluiera si striga: 'Jos guvernul, jos Iliescu!' si atunci cum sa te simti bine la concert? toaletele aveau cozi interminabile, sucurile erau deja imposibil de procurat si asa mai departe...dar Madonna ramane Madonna..un mare nume.

    RăspundețiȘtergere
  3. personal, m-a dezamagit profund concertul ei... muzica ei era de fapt un haos mixat, si trebuia sa te chinui sa intelegi melodia care se ascundea undeva in spatele scratch-urilor de DJ. eram super incantata ca vine madonna si ca am bilete sa merg la concert, ma asteptam la o cu totul alta atmosfera, la o cu totul alta muzica. mi-au placut vreo 2 melodii din tot ce a cantat, singurele care nu erau mixate si remixate pana la refuz. la capitolul voce, au existat momente in care sunetele scoase de diva pareau a fi scoase de o maimuta (ma uitam in jurul meu si lumea era vizibil jenata si amuzata de ce tocmai produsese diva). punctul culminant al show-lui a fost omagiul pentru michael.
    am plecat inaintea incheierii concertului pentru ca pur si simplu nu mai rezistam sa ascult ce bubuia din boxe, si nu am fost singura. oamenii plecau in valuri, dezamagiti de ceea ce tocmai vazusera
    overall nota 5/10 (a concertului, nu a organizarii), asa, de trecere pt ca e totusi madonna, pt ca a avunt totusi un impact de netagaduit asupra muzicii, si pentru ca la varsta ei arata cum arata si se misca cum se misca :)

    RăspundețiȘtergere