joi, februarie 25, 2010

Cristian Diaconescu s-a dus la independenti


Cristian Diaconescu, fostul senator PSD a ales sa se inscrie in gruparea independentilor, condusa de Gabriel Oprea. De ce? A dorit sa respecte prevederile Regulamentului Senatului, care nu permit activarea in afara unui grup.
Diaconescu nu a oferit motive clare pentru decizia de a parasi PSD. De asemenea, acesta a negat afirmatiile facute de Ilie Sarbu, care il acuzase ca ar fi negociat deja postul de ambasador la Paris la independenti, ba chiar a adaugat ironic: "Eu, spre deosebire de Ilie Sarbu, nu am uzajul negocierilor cu Palatul Cotroceni".
Decizia luata de Diaconescu se pare ca a fost influentata de referirea, pe care a facut-o ziarista, Floriana Jucan (Q-Magazine), cu privire la monitorizarea sa, in ziua Congresului social-democratilor, cand a candidat si acesta pentru functia de lider. Ziarista a declarat atunci ca a primit spre publicare 36 de pagini cu Cristian Diaconescu, insotite de imagini in care acesta apare in ipostaze compromitatoare, Diaconescu afirmand ca acest fapt are legatura cu Congresul si ca oricine l-a urmarit a facut-o ilegal.
Cristian Diaconescu a facut marti o sesizare la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Ulterior, actualul independent, a confirmat ca a facut o plangere la Parchet "in rem", adica acuzatia nu este adresata unui singure persoane,ci se refera la posibili autori.

3 comentarii: