duminică, februarie 28, 2010

"Concertul" lui Mihaileanu ia doua premii Cesar


Filmul "Le Concertul", de Radu Mihaileanu, a obtinut doua premii Cesar, pentru cel mai bun sunet si cea mai buna coloana sonora. Ceremonia decernarii premiilor Cesar a avut loc sambata, la Theatre du Chatelet din Paris.
Coloana sonora a filmului "Le Concert" este semnata de Armand Amar, care i-a multumit lui Radu Mihaileanu "pentru fidelitate".
Pelicula a avut sase nominalizari la premiile Cesar, la categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun regizor", "cel mai bun scenariu original", "cea mai buna muzica", "cel mai bun sunet" si "cel mai bun montaj".
Radu Mihaileanu a mai fost nominalizat la premiile Cesar in 1999, pentru scenariul filmului "Trenul vietii/ Train de vie", si in 2006, pentru "Traieste/ Va, Vis et Deviens", cand a si castigat premiul pentru cel mai bun scenariu.
Comedia dramatica "Le concert/concertul", care a avut premiera romaneasca pe 20 noiembrie 2009, il are in centru actiunii pe Andrei Filipov, dirijorul orchestrei Teatrului Balsoi si cel mai mare dirijor din Uniunea Sovietica, concediat in plina glorie pentru ca a refuzat sa se desparta de muzicienii sai evrei.
Treizeci de ani mai tarziu, Filipov inca mai lucreaza la Teatrul Balsoi, dar ca om de serviciu, cand, intr-o noapte, in timp ce curata biroul directorului in functie, sustrage un fax prin care orchestra rusa era invitata sa cânte la Paris, la faimoasa sala Pleyel. Astfel, el isi reuneste toti fostii colegi pentru ca impreuna sa treacă drept membrii Orchestrei Balsoi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu