vineri, februarie 26, 2010

Alexander McQueen a fost inmormantat





La doua saptamani de cand a decis ca viata nu mai are sens si ca nu mai merita sa continue, Alexander McQuenn a fost inmormantat ieri, in cadrul unei ceremonii private, care a avut loc la Biserica Saint Paul's din Knightsbridge. La ceremonie au participat colegi de breasla, modele, persoane care au crezut in el si i-au apreciat talentul. Printre vedetele prezente s-au numarat Kate Moss, Naomi Campbell, Dapne Guiness si Stella McCartney.
Tatal lui Alexander McQueen, Ronald, a participat la inmormantare impreuna cu cei cinci copii ai lui.
Fiul unui sofer de taxi, Alexander McQuenn a inceput ca ucenic croitor si a ajuns sa lucreze costume pentru Printul Charles. A devenit, insa, copilul teribil al modei, gratie Isabellei Blow - directoarea de la revista Tatler, adevarata Biblie a creatiilor vestimentare. Binefacatoarea lui s-a sinucis in 2007, dupa ce fusese diagnosticata cu cancer ovarian. Iar McQueen a resimtit puternic lovitura.
Insa creatorul britanic a fost afectat si de moartea mamei sale, care murise cu noua zile inainte ca acesta sa-si puna capat zilelor.
Prin colectiile sale extravagante - prezentate intai la Givenchy si apoi la Gucci - prin stilul iconoclast, provocator, era supranumit in ultima vreme "huliganul modei".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu