duminică, februarie 21, 2010

Ciocoii vechi si noi in PSD


Geoana pierde din nou. I-a ramas doar Mihaela "dragostea lui" si pentru moment Senatul. Victoras a obtinut 856 de voturi la Congresul extraordinar, in timp ce contracandidatul sau Mircea Geoana a fost votat de 781 dintre delegatii. Nu mi se pare deloc surprinzator ca Victor Ponta a reusit sa ia in mana fraiele partidului social democrat. Era nevoie de un om fara antecedente, tanar, cu initiativa si cu oarecare influenta. Ponta a aratat ca poate. Si-a primit rasplata dupa cat s-a luptat pe la toate talk-showurile in campania prezidentiala. A luptat pentru partid, nu pentru speriatul de Geoana, care a pierdut tot.
In familia Ponta, respectiv Sarbu exista un lider acum. Desi Iliescu l-ar fi dorit cu siguranta la putere pe zambaretul nr. 2 al partidului, si anume Adrian Nastase, in sinea lui rasufla usurat ca a iesit Ponta in conditiile actuale.
In asteptarea rezultatelor finale Ponta si Geoana au schimbat cateva cuvinte: Geoana: "Felicitari Victor. Sa-ti mearga bine si sa ai putere de decizie".
Replica lui Ponta a urmat prompt: "Sa ne mearga la toti bine, ca daca-mi merge numai mie, nu e bine." Diplomatia lui Ponta se pare ca a dat rezultate vizibile spre deosebire de cea a contracandidatului infrant.
La un moment dat, Ponta s-a dat la o parte, facandu-i loc lui Adrian Năstase, care era pozitionat in spatele sau. "Ati luat-o in serios sa stati in spatele meu", a spus razand Victor Ponta in timp ce-i facea loc lui Nastase. Umbrele comunismului stau de veghe, desi nu mai au putere de decizie. Geoana ironic, cu lacrimile scurgandu-i-se pe peretii sufletului :"Acum e in alta pozitie, nu mai vorbeste ce-i trece prin cap. E presedinte de partid. Trebuie sa fie atent".
La scurt timp dupa anuntarea castigatorului, senatorul Serban Mihailescu si deputatul Ioan Munteanu au demisionat din PSD si au decis sa se alature grupului independentilor, condus de Gabriel Oprea, Mihailescu afirmand ca "s-a incheiat o etapa din viaţa PSD" si ca in ultima vreme experienta sa nu a mai fost folosita de partid. Nu e cu suparare, nu plange nimeni.
In ceea ce priveste vicepresedintii PSD, au fost desemnati in urma votului Congresului, Ecaterina Andronescu, Marian Vanghelie, Constantin Nita, Ioan Toma, Marian Oprisan si Adrian Severin, iar printre cei care au ratat postul de vicepresedinte numarandu-se Ilie Sarbu, Marian Sarbu, Corina Cretu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu