marți, noiembrie 03, 2009

Haos in lume


Peste tot in lume e haos. In Grecia i-a lovit un cutremur de aproape 6 grade pe scara Richter, America e sub asediul gripei porcine, Africa moare de foame inca, iar europenii iau si ei ce boli mai pot si le impart cu familia.
Trebuie sa recunosc sincer ca nu am crezut in "gripa porcina", asa cum nu am crezut nici in lansarea oficiala a "aviarei". Credeam ca e vreo campanie frumos organizata, special creata pentru vinderea a cat mai multe medicamente sau a unuia in mod special. Se mai poarta si treaba asta uneori pe la Ministerul Sanatatii. Dar, din pacate din ce se vede pana acum, gripa porcina pare a fi boala secolului XXI.
Porcina pare a fi tinuta sub control. Desi numarul cazurilor creste cu 100 pe zi, macar stim ca nu e fatala. Exista vaccin pentru radacina aceasta a virusului. In conditiile actuale ale saraciei, ma indoiesc sincer ca vor scoate pe piata un numar suficient de doze pentru vaccinari. Ce ne facem insa daca apare o alta radacina a virusului pe care sa n-o putem controla si vindeca? Vreo mutatie genetica care ne depaseste stiintific?
In rest, ii doresc lui Badea insanatosire grabnica, sa faca in continuare ca Badea si nu ca porcul, si de asemenea sa nu ajute la instaurarea panicii generale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu