luni, noiembrie 23, 2009

Finalistii si invinsul


Era de asteptat ca finala sa se dea intre Geoana si Basescu. E surprinzator insa ca Antonescu a fost votat de 2 milioane de romani, un numar destul de mare, format in mare parte din tineri. Antonescu, desi vrea sa para un personaj politic transparent, e dispus sa-i lase pe altii (PSD) sa se reflecte in imaginea sa. Crin a declarat in urma cu putin timp ca nu-l va sustine pe Traian Basescu in turul II, pentru ca faptele sale nu sunt in acord cu inclinatia de dreapta a partidului pe care il conduce. Pnl-istul a declarat ca il sustine pe Geoana in turul II si a mentionat ca ar dori ca cei care l-au votat acum, sa se indrepte spre aceeasi optiune cu a sa in turul urmator. [Ar fi fost de preferat sa se declare neutru si sa nu incerce sa manipuleze opinia celor care l-au ales, nu de alta da sa-si pastreze imaginea pe care si-a facut-o]. Geoana a pus insa punctul pe I, mentionand ca e posibila o alianta intre PNL Si PSD, ambele partide sustinandu-l pe Klaus Johannis in functia de premier, printre altele. E clar ca toata ardoarea asta cu care lupta Antonescu impotriva lui Basescu are in spate o voce puternica cu numele de Tariceanu.
Raman aceste doua "rele" in lupta, care vor face orice le sta in putinta sa convinga si sa-i determine pe oameni sa-i voteze. Vor urma promisiuni multe si care mai de care se va arata cu solutii mai propice acestei tari. Nu ma indoiesc de posibilitatea ca Basescu sa nu plece de la Cotroceni nici in urmatorii 5 ani. In orice caz ar fi mai potrivit Basel, decat sa se instaleze la putere "umbra" lui Iliescu.
Proasta organizare a alegerilor nu releva decat un lucru, si anume ca fraudarea a avut nevoie de acoperire. Acest tip de evenimente sunt un must have al alegerilor. Autocarele au avut benzina sa-i aduca la vot pe sateni pentru cine stie a cata oara, dar asta e Romanica. Si Bush se pare ca a fraudat alegerile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu