marți, noiembrie 24, 2009

Basescu-victima


Comandantul navei Romania a ajuns o biata victima. E posibil ca multora sa li se faca mila de presedintele ingenuncheat care plange dupa un nou mandat. Si sa-l voteze. Lupta pe care o are de dus acum Basescu impotriva umbrei lui Iliescu pare din start pierduta. Practic niciun partid nu il sustine. PNL-ul in frunte cu Antonescu bate maine palma oficial cu PSD-ul, UDMR-ul se agata de "fusta" lui Geoana, PNG-ul se tine dupa turma, iar Vadim tine cu cei care latra in grup pe acelasi ton inalt. Basescu e incoltit. M-as bucura sa iasa invingator tocmai pentru ca i se dau din ce in ce mai putine sanse. E interesant ca ieri Tariceanu, cand Antonescu ii arunca deja mingea la fileu lui Geoana pentru o eventuala alianta, se arata total indiferent cu cine vor bate palma. "Asteptam propuneri", afirma dansul. Putea fi si PDL-ul lui Basescu pana la urma, desi s-au scuipat intre ochi in repetate randuri. Si totusi sa nu fim naivi.
Klaus Johannis din pacate e o biata unealta de care toti se folosesc, cel putin nominal. E foarte posibil sa nu ajunga la Bucuresti si sa ramana un pretext electoral. Promisiuni se fac la tot pasul in aceasta perioada si nu trebuie sa luam de bun tot ce se spune. Oricum saracutul a prevazut ca numele ii va fi rostit arzator si a preferat sa-si gaseasca ceva de facut prin departari.
Politica e un joc, in care zarurile pot fi aruncate doar o singura data. Sa nu-i spunem curva, pentru ca mai sunt si femei pe aceasta scena. Mutarile o data facute sunt ireversibile si au repercusiuni in viitor. Asta se poate vedea zilele acestea. Mutarile pe care le-a facut Basescu Traian la un moment dat l-au adus in situatia asta fara aer, din care pare fara scapare. De dragul jocului privesc cu incantare, desi nu cred ca ma voi duce la vot.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu