luni, ianuarie 05, 2009

Nenoroc

Nu cred absolut deloc in termenii "noroc" si ghinion". Ar trebui scosi din vocabular. Asa ceva nu exista, mai ales ca unul il anuleaza pe celalalt. Imi aminteste de povestea taranului cu vaca. Bietu taran, sarac lipit pamantului, afla ca are niste rude in strainatate care se intereseaza de el si il ajuta cu bani. Oamenii din sat il invidiaza si ii spun ca a dat norocul peste el. Taranu isi cumpara o vaca, doar doar o avea ce manca de acum inainte si se gandeste ca de azi incolo nu o sa mai duca lipsa de nimic. Dupa un timp ii moare vaca. "Vai ce ghinion pe bietu Gheorghe", se aude vorba in sat. Isi ia taranu un cal, moare si asta. In final taranu ajunge de unde a plecat. Singur si fara bani. Si asta fuse povestea norocului si a ghinionului. Deci nu exista noroc si ghinion.
Norocul e o intamplare, care te surprinde pentru ca vine fara sa fie anticipat. E ca si dragostea care te loveste fara sa fii pregatit. M-am saturat sa aud termenii astia fara nicio valoare.
Mai degraba as crede in "legea compensatiei", sau mai bine zis in karma. Te loveste raul pe care l-ai facut doar cand esti constient de el, altfel totul e intamplare si n-are legatura cu asa zisa "karma". Daca ma insel, asa sa mi se intoarca karma!!!

Un comentariu:

  1. imi place cum ai xpus problema...ma bucur ca sunt inconstient, altfel ma busea raul [facut neintentionat] destul de des :)

    RăspundețiȘtergere