duminică, ianuarie 04, 2009

Bezele

Am mancat toata ziua numai bezele cu nuci. Simteam ca mi se face rau si tot continuam. Nu vroiam sa las treaba neterminata. Mi se pusese pata pe ele. Le ador. Cred ca n-o sa mai mananc un an pe putin. Am baut la apa de am facut risipa in perioada asta de criza mondiala. M-am tampit cred mai mult decat era admis.
Mi-am propus sa compar operele lui Lev Tolstoi cu ale lui Alexei Tolstoi. M-am apucat de citit. Desi sunt sigura ca Lev e m tare. Singura opera pe care am citit-o de el e Anna Karenina. Ramane de tras concluzia. Nu pot sa stau si sa nu fac nimic. Fac ce-mi place in plus. Acum imi pare rau ca nu am ramas la filosofie. As fi citit mai organizat si ar fi dus probabil la un oarecare rezultat.
Daca stau bine si ma gandesc de ce traiesc, ajung la unica idee: CUNOASTEREA. Vreau sa stiu cat mai multe si sa descopar diferite lumi. Cand o sa ma satur de descoperit, inseamna ca m-am contaminat de "inutil si de comun". Boli fara tratament. E singura realitate in care traiesc. Celelalte lumi sunt imaginate de mine. Joc si joaca. Sunt ca un copilas care descopera lumea. Nu-i nimic grav. Ma pedepseste cineva?
Frigul asta ma tine in casa fara sa vrea cred. Nu-l suport. Ii sunt recunoscatoare totusi. Vara cam uit de mine, iar gandurile mi se imprastie ca un nisip purtat de vant...

3 comentarii:

  1. eu am pe cine sa pedepsesc asa ca las pe altcineva :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Distinsa domnisoara, Jurnalismul e mai ok decat filosofia... pe criza asta e inca nevoie de jurnalisti :)
    Filosofia o puteti studia in timpul liber, ca o placere a dvs :)
    An Nou Fericit va doresc...
    septarul :)

    RăspundețiȘtergere
  3. You wrote "Nu pot sa stau si sa nu fac nimic. "
    Eu te invit sa te insri la Facultate de Automatica si Calculatoare din cadrul UPB (la setia de Calculatoare) si dupa aceea o sa ai tot timpul tau o sa fie ocupat. Te asigur.

    RăspundețiȘtergere