sâmbătă, ianuarie 17, 2009

Balena uriasa ratacita prin Alpi



Fusei prin Austria o saptamana ,vezi Doamne sa invat sa ma dau si eu cu placa. Momentan inca mi-e foarte sila de faptu ca m-am intors in Romania asta de cacat unde trebuie sa joc sotronu printre flegme de tarani si idei de idioti iarasi si din nou. Super fain pe acolo. Mi-era chiar dor de un drum asa lung cu masina. Locatia de ajuns era la vreo 80 de km de Innsbruck, intr-un satuc uitat de lume, dar unde toate erau asezate in el dumnezeiesc de ordonat si de civilizat. N-am fost niciodata fana a austriecilor, da cu satucu asta m-au cam dat gata. Oamenii super amabili, doritori sa te ajute si sa te lumineze daca stiu pe toate limbile, ca doar nu stiu nici nemteste prea corect. Zona asta e plina in mare parte numai de turisti, deci ar fi putut fi amabili sa te jupoaie, da nu prea e cazu la ei. Peisajele erau de vis, mai ales ca a si nins intre timp si totu devenea iarasi alb. Satucu asta era legat de Mayerhofen, cea mai apropiata statiune prin niste tunele de nu-ti venea sa crezi ca s-au chinuit pentru 30 de case sa construiasca atat. Numai cuvinte de admiratie. Nimic de comentat.
De partii nu mai zic. Cat de ingrijite sunt si cat de bine stiu sa se vanda austriecii astia.
Treaba nasoala e daca iti rupi ceva ca te costa de-ti vine sa amani cat se poate de mult, adica vreo 600 de euro o mana pusa in gips si un pansat doar vreo 200.
Pe la vreo 4 azi noapte turbam in gara din Brasov cu un prieten intrucat acolo am fost lasati de un amic de-al nostru. Si turbam din cauza nesimtirii individelor ordinare de la ghiseu care nu te ajutau cu nimic mai mult decat tabela cu mersul trenurilor. Faza nasoala a fost ca era rupta linia prin Timisu de jos si deci asteptau cateva sapt s-o repare. Mi-e teribil de sila, ma mir cum pot sa nu vomit. Mai revin maine cu poze intrucat acum mor de somn.

2 comentarii:

  1. iti recomand calduros sa vizitezi si alte mari capitale europene... recunosc ca acelasi soc ca al tau l-am avut si eu in toamna... nufusesem plecat pana atunci... sau ma rog... si daca am fost... eram inchis intre 4 pereti la concursuri, conferinte etc... dar cand ai timp sa simti pulsul strazii, a omului simplu si sa vezi ce civilizat e... iti vine sa ii iei pe romani la bataie...

    spunea cineva ca elvetia e de departe cea mai ciudata tara in sensul acesta...adica ti-e greu sa te adaptezi... nu stiu n-am fost, doar din auzite... cika era ceva de genu...

    la o banca directorul de banca merge cu metroul (au ei un nume specific pentru transportul in comun)... clienta cu jde milioane in private banking vine cu clio si cu copii in spate incaltati pe role sa semneze actele la banca, iar casierita bancii isi parcheaza ostentativ e-classul sau bmwul x5 cu botu in fata bancii ... doar doar cine e ea...

    e chestie de cultura, e chestie de civilizatie...
    sper sa ajung sa vad si eu asta cu okii mei :)

    RăspundețiȘtergere
  2. ...HMMM...interesant !
    SOTRON CRED CA JOCI MAI DEGRABA PRINTRE FLEGME DE TZIGANI, DECIT DE TZARANI...!
    Cei din urma , saracii , nu prea mai calca prin Bucuresti...nici in pietele de zarzavat nu mai au loc de tzigani .
    Oricum , daca iti scormonesti un pic prin arborele genealogic , pun pariu ca iti vei gasi radacinile " sanatoase " , de la tara sau din provincie..cu nu mai mult de 2-3 generatii in urma !
    Asa crezi tu ca e mai 'cool' , sa folosesti substantivele nearticulate, vezi : sotronu , satucu...etc..?
    Un gen de limbaj cursiv , de cartier..mai pe intelesul unei imense mahalale , care este de fapt Bucurestiul...?
    Daca vrei sa citesti ceva foarte interesant , o carte - viziune foarte corecta a unui strain ( englez) simpatic asupra Bucurestiului si a Romaniei in general , se gaseste la Carturesti : " Never mind the Balkans , here is Romania " - de Mike Ormsby .
    E trist ca ne ingretzosham pe-aici...dar nici nu ne tine nimeni cu forta !...cred ca e si asta o latura , masochista a sufletului romanesc , caruia ii cam place sa stea agatat de spatiul aproape fetid carpato-danubiano-pontic !...ma contrazice cineva..??

    RăspundețiȘtergere