vineri, ianuarie 29, 2010

Geoana si PSD-ul


Geoana a devenit un personaj politic care inspira mila. Stiu ca mila in politica nu are ce cauta, dar exista cazuri rare de genul acestuia. S-au mai cunosc si alte cazuri de cadere libera, precum cel al lui Nastase (care a ocupat functiile: de sef al PSD, de prim-ministru, si nu in ultimul rand de ministru de externe, iar acum spera sa fie reales sef al partidului din care face parte; si sa nu uitam si de incercarea sa la presedintia Romaniei) sau cel al lui Victor Ciorbea (care a ocupat functiile de primar al Bucurestiului, presedinte PNTCD-este si in prezent si prim-ministru, functie din care a fost demis ulterior), dar parca nici unul din cazuri nu a fost atat de important ca cel de fata. Importanta i-a fost data de miza jocului, de adversari si de detaliile de pe fundal care au intregit tabloul alegerilor prezidentiale. De cand cu socul alegerilor necastigate, cu revolta si neputinta, stari explicabile de altfel, cu care s-a confruntat, se pare ca Mircea Dan Geoana nu-si mai regaseste cararuia potrivita pe care ar trebui sa calce in PSD. Si se tot clatina de cand "cu Mihaela, dragostea mea". Balans. Geoana a fost prea slab pentru a se lupta cu Basescu. Un joc psihologic caruia Geoana nu i-a rezistat. O secunda in plus de gandire si deja a fost prea tarziu. Era cu un pas in urma, pas pe care nu mai avea timp sa-l mai recupereze. Ca presedinte al PSD, Mircea a actionat singur, independent si nu a acceptat sfatul copoilor smecheri din jurul sau, ca Nastase si Hrebe. De "mai draga" sa nu mai discutam. Macar zambetul fals afisat daca i l-ar fi copiat..A crezut ca imaginea de diplomat perfect si de familist convins ii va convinge pe romani sa aleaga o altfel de Romanie. Americanii se pare ca nu l-au sustinut cum a trebuit. Momentan se afla in situatia de a fi acuzat de unii membri din partidul sau ca aduce dezbinarea PSD-ului. Cu siguranta a tulburat apele intr-un sens nefavorabil. ANI (Agentia Nationala de Integritate) il acuza de fals in declaratii cu privire la achizitionarea unui apartament si a doua locuri de parcare in valoare de 733.000 euro, declaratie de bunuri si venituri ce nu a coincis cu a consoartei. Geoana se apara declarand ca cercetarile facute de ANI reprezinta doar o suma de neadevaruri si de erori comise fie intentionat, fie din lipsa de profesionalism si ca tin sa influenteze alegerile ce vor urma din PSD. E clar ca Geoana nu mai are nicio sansa la aceasta functie. Nici nu cred ca era nevoie de aceasta destainuire brusca facuta de ANI pentru a tulbura si mai mult apele. Erau deja mult prea tulburi si asa. Ce-i ramane lui Geoana? Timp liber, in care sa-si revina si sa se gandeasca la urmatorii pasi pe care va trebui sa-i faca pentru a-si indrepta cariera politica spre fagasul normal.
De partea cealalta a PSD-ului, Adrian Nastase se pare ca a inceput din nou lupta cu DNA-ul, care i-a pus sechestru pe casa din Zambaccian. Sa nu uitam ca e pentru a treia oara cand procurorii DNA ii pun sechestru pe imobilul din Zambaccian, fiind cercetat pentru fapte de coruptie.
Asadar, oficial, raman in cursa pentru sefia PSD doar trei candidati: Mircea Geoana, Cristian Diaconescu si Miron Mitrea. Adrian Nastase ar putea intra si el in cursa (personal sper sa le castige Diaconescu ca sa mai spele din imaginea noroioasa a partidului la care e vicepresedinte).
Si sa ne reamintim si de acest moment unic in istoria Romaniei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu